Sastojci:

4 glavice crvenog luka
1 mala žlica soli
1/2 male žlice mljevenog korijandera
1 mala žlica nasjeckanog suhog lišća komorača
1/4 male žlice mljevenog klinčića
1 komadić đumbira (veličine palca)
4 češnja češnjaka
1-2 chilli papričice
1/2 male žlice mljevenog bibera
1 kg svježe rajčice
šaka svježeg bosiljka
500 ml pasirane rajčice ili pelata
140 ml crvenog vinskog octa
250 ml smeđeg šećera

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte krupno nasjeckan luk cca 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte začine, nariban djumbir, nasjeckanu chilli papričicu, biber i sol. Dodajte rajčicu nasjeckanu na četvrtine, pasiranu rajčicu, ocat i smeđi šećer. Kad zavrije kuhajte na srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta. Maknite s vatre i dodajte bosiljak. Izmiksajte sve u blenderu ili multipraktiku. Propasirajte salsu dva puta da bi na kraju bila glatka i baršunasta. Uz pomoć lijevka sipajte vruć ketchup u tople, sterilizirane flaše ili teglice.