Torta od mandarina, badema i kakaa

 SASTOJCI:

 

  • 3 mandarine
  • 3 jaja
  • 1/2 male žlice praska za pecivo
  • 1/4 male žlice sode bikarbone
  • 125 g šećera za dijabetičare
  • 100 g mljevenih badema
  • 25 g kakaa u prahu

 

PRIPREMA:

Kuhati mandarine u vodi cca 1-2 sata. Ohladiti ih.

Ohlađenim skuhanim mandarinama izvaditi koštice, te zatim mandarine izmiksati u multipraktiku ili blenderu u kasu.

Dodati u multipraktik/blender jaja, šećer, mljevene bademe, sodu bikarbonu, prasak za pecivo i kakao i sve izmiksati.

Izliti u kalup promjera 18-20 cm obložen papirom za pečenje i peći cca 45-50 minuta (ovisno o pećnici) na 180oC. Negdje na pola pečenja prekriti kalup folijom. Pustiti da se ohladi u kalupu.