Homemade ketchup

 Sastojci:

  • 4 glavice crvenog luka
  • 1 mala žlica soli
  • 1/2 male žlice mljevenog korijandera
  • 1 mala žlica nasjeckanog suhog lišća komorača
  • 1/4 male žlice mljevenog klinčića
  • 1 komadić đumbira (veličine palca)
  • 4 češnja češnjaka
  • 1-2 chilli papričice
  • 1/2 male žlice mljevenog bibera
  • 1 kg svježe rajčice
  • šaka svježeg bosiljka
  • 500 ml pasirane rajčice ili pelata
  • 140 ml crvenog vinskog octa
  • 250 ml smeđeg šećera

 

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte krupno nasjeckan luk cca 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte začine, nariban djumbir, nasjeckanu chilli papričicu, biber i sol. Dodajte rajčicu nasjeckanu na četvrtine, pasiranu rajčicu, ocat i smeđi šećer. Kad zavrije kuhajte na srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta. Maknite s vatre i dodajte bosiljak. Izmiksajte sve u blenderu ili multipraktiku. Propasirajte salsu dva puta da bi na kraju bila glatka i baršunasta. Uz pomoć lijevka sipajte vruć ketchup u tople, sterilizirane flaše ili teglice.