Torta od bundeve i čokolade

 SASTOJCI:

Biskvit:

  • 500 g bundeve
  • 50 g stevije u prahu
  • 2 žice maslaca od lješnjaka
  • 3 jaja
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije
  • 5 žlica mljevenih lješnjaka
  • 1/2 male žlice praška za pecivo
  • 1/2 male žlice mljevenog cimeta
  • 1/4 male žlice mljevenog klinčića
  • 1/8 male žlice mljevenog đumbira
  • 80 g čokolade 70% kakaa

 

Krema:

  • 200 g sirnog namaza
  • 100 g posnog sira
  • par žlica kiselog vrhnja
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije
  • zaslađivača po želji
  • 50 g otopljene čokolade 80% kakaa

 

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 175oC.

Ispecite bundevu u pećnici i propasirajte ju u pire.

U blenderu izmiksajte sve sastojke za biskvit osim čokolade.

Čokoladu nasjeckajte na komadiće i umiješajte u smjesu.

Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite cca 20 minuta.

Za kremu istucite sirni namaz i posni sir, zasladite po želji, te dodajte vaniliju i otopljenu čokoladu.