Skidajkile

Fina puretina
Tofu i povrće
Shake za zdravi međuobrok
Od svog voća iz našeg podneblja, ono bobičasto najbogatije je proteinima i to ako ga koristimo u svježem stanju. Ovisno o godišnjem dobu možete koristiti borovnice, ribiz, šipak, maline ili kupine (ako ne svježe, možete iskoristiti i one smrznute).
Rajčice punjene šampinjonima
Za 4 osobe
Nabujak od mljevenog mesa i povrća
Kvinoja
Kvinoja je jedna visokovrijedna žitarica koja se može kombinirati sa povrćem ili jesti kao prilog mesu,dodatak juhama i sl.
Lignje na provanski način
Za 4 do 5 osoba
Riba s keramičke tave!!
Uzeti odrezak lososa i baciti ga na vrelu tavu te pustiti da se stvori korica (nekoliko minuta na svakoj strani)…posolit, popaprit… ???? ili isfiletirati oradu ili brancina. Staviti file na vrelu tavu (peći prvo onu stranu na kojoj je kožica). Kad kozica bude hrskava, okrenuti na drugu stranu i peći kratko.. Posoliti i popapriti.. Poslužiti uz grilano povrće ili salatu.
Kolač od maka
Torta od mandarina, badema i kakaa